به گزارش سینماپرس، مدیرعامل کانون در ابتدای این نشست گفت: ما از هر فرصتی باید برای حوزه تربیتی کودکان و نوجوانان استفاده کنیم. حضور کودکان و نوجوانان در برخی از اتفاقها و جریانها موجب تربیت است و در فضای اربعین کار پرورشی و فکری را انجام میدهد. ایام محرم و صفر بخشهای مختلفی دارد، دهه اول محرم، تاسوعا، عاشورا، اربعین، دهه آخر صفر، تماما فضاهایی هستند که میتوان از آنها استفاده کرد و کار تربیتی انقلابی و اسلامی در آن انجام داد.
او با اشاره به تجمیع فراخوان مهروارههای عاشورایی و بچههای اربعین گفت: امسال دبیرخانه اجرایی مهرواره در استان کرمان برپا شد. ۱۵۰ ایستگاه کودک و نوجوان با ارائه خدمات فرهنگی مناسب در سراسر کشور مستقر شدهاند که هم برای کسانی که به اربعین اعزام میشوند و هم برای کسانی که جا مانده از پیادهروی اربعین هستند به ارائه خدمات میپردازند. همچنین ما هفت تماشاخانه سیار داریم که به همراه سفیران کودک و نوجوان در شش مرز تمرچین در آذربایجان غربی، شلمچه در خوزستان، مهران در ایلام، خسروی در کرمانشاه، میرجاوه در سیستان و بلوچستان و باشماق در کردستان و تهران به اجرای برنامههایی چون قصهگویی، شعر، مداحی، سرود، اهدای کتاب، نمایش و… میپردازند.
او ادامه داد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باید از این فضاهای معنوی و فرهنگی که در کشور وجود دارد بهرهبرداری کند. در کنار آموزش عملی و غیرمستقیم قرار گرفتن کودک و نوجوان در آن فضا خود یک تربیت است. بهطور مثال وقتی کودکی به هیئت میرود شاید سخنران برای بزرگسال صحبت کند، اما حضور کودک در آن محیط به طور قطع اثربخش است. از سوی دیگر مدیریت جریان فرهنگی کودک و نوجوان در حوزه محرم و اربعین حسینی صرفا مربوط به کانون نیست و تمام دستگاهها و فعالان این حوزه باید پای کار اربعین باشند، چرا که ما به اربعین نیاز داریم و باید در آن نقشآفرینی کنیم.
او در باره تشکیل ستاد ملی اربعین نیز گفت: اوایل محرم امسال ستاد ملی اربعین در کانون تشکیل شد و با تدبیر معاونت فرهنگی دبیرخانه آن در استان کرمانشاه برپا شد و با عنوان «مهمانان کوچک امام حسین(ع)» فعالیت خود را آغاز کرد. در این میان پویشهای مختلفی با گردهمایی کودکان عاشورایی از پنجم محرم آغاز شد که تا امروز ادامه یافته است.
علامتی در ادامه بیان کرد: تا این لحظه هزار جلد کتاب «گام گام تا داستان سفر اربعین»، «چهل روز عاشقانه» و «یک اسب و دو سوار» به همراه سربند و پیکسلهایی متبرک به نام اهل بیت(ع) با نشان «میهمانان کوچک امام حسین (ع)» آماده شده و در ایستگاهها، موکبها و تماشاخانههای سیار ارسال شده است. همچنین دو کتاب «تشنه لبان» که مقتلخوانی روانی است برای نوجوانان به قلم حمید گروگان و کتاب پژوهشی «چهل روز عاشقانه» به قلم محمدرضا سنگری و «هنگام باران بود» حبیب نظاری در رسانه ملی در حال معرفی هستند. با شعار «کتاب خوب را خوب بخوانیم» متناسب با ایام ویژه سال کتابهای خوب را از طریق رسانههای مجازی و رسانه ملی معرفی میکنیم.
علامتی در پایان نیز اظهار کرد: فیلم «مسیر عشق» به کارگردانی بیژن شکرریز، از جمله آثار فاخر کانون است که به مناسبت این ایام آن را به صورت رایگان در اختیار تلویزیون گذاشتیم تا هدیهای از کانون به تمام کودکان سرزمین ایران باشد.